Tu Bishvat

Godmorgon vänner!

En ny dag och en ny vecka att fira glädjen över att få vara med just en stund till. Jag gillar att fira varje dag för varje dag har just något att fira, om inte annat så livet.

En av sakerna jag gillar med det israeliska folket är att dom inte är sena till att fira sina högtider. Just för att dom har anledning att fira. Igår kväll och idag firas Tu Bishvat – trädens nyår.

Tu Bishvat eller trädens nyår är en av de fyra judiska nyårshögtiderna. Tu Bishvat firas när vintern övergår till vår och som en påminnelse att omfamna moder natur och hedra vår vackra planet. I Israel planteras mycket träd. Det finns snart ingen öken längre. Det är också en sak jag gillar med det judiska folket, att när dom får ett löfte från Gud att öknen ska blomma ja då tar dom det löften och sätter igång och arbetar för det. Dom sätter sig inte bara ner och väntar. Något vi kan inspireras av.

En såndär vintrig bild över Jonsered får passa bra för att påminna om att vintern snart övergår till vår. Hade jag varit i Jerusalem nu så hade jag kunnat ana mandelträden som börjar sin blomning i dessa dagar. Vår i Jerusalem kan nog vara en av det vackraste tiderna att åka dit. Men att åka till Jerusalem kan man göra året om!

Glad Tu Bishvat och glad vår!

Ha en riktigt fin dag och vecka med det som ligger på ditt hjärta som du längtar efter.

Kram Sara 🇮🇱🙏🤗

Publicerad av: eatprayworkout78

Hej! Sara heter jag och är en galet sprallig pigg tjej som älskar livet. Min största passion är Jesus och min näst största är löpning. Min blogg kommer ha fokus på att ande, kropp och själ ska må bra! Jag kommer att dela från mitt liv, vad Gud gör, vad Han vill göra och hur mycket Han älskar oss! 🙏 En bonus kommer även att vara olika träningsinslag 😅🏃‍♀️🚴‍♀️🚶‍♂️🏊‍♀️ Kom och följ mig så kommer det mer eller maila mig gärna eller skriv en kommentar om det är något du funderar över. sara.koitrand@gmail.com Bless 😘

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s