Pausögonblick

Gomiddag vänner eller för min del godmorgon!

Sitter vid mitt köksbord och vaknar efter andra natten gjord, en kvar. Jag gillar äventyr och att vara i farten så att säga…allt från en go resa någonstans till en go löprunda i min favvoskog. Att jag gillar att vara i farten har också gjort mig mer uppmärksam på att jag ibland också behöver pausa. Som jag så många gånger skrivet om förut så handlar mina pauser inte enbart om att ligga på soffan utan mer om att uppmärksamma kroppen på vad som händer i själen och på något vis vårda det.

Vi lever i en tid där det i stort sätt har blivit en vana att ha mycket att göra och springa från sak till sak och nästa plats vi ska vara på, nästa möte, nästa samtal, nästa jobb. Vi har blivit så vana att ha den där rushen att vi nästan lite inte vågar stilla oss. Vågar säga nej till att göra något. Uttrycket FOMO – fear of missing out, ligger nog djupare hos de flesta av oss än vi anar. För vem vill missa något, vem vill vara den som säger nej till att ställa upp. Men i det ligger en fara. Faran att rushen och ljudet blir så högt att jag missar min egen röst, och för mig som tror på Gud, kanske du också gör det, så blir faran att liksom missa vad Gud vill säga väldigt påtaglig. Det finns ett bibelord från Psaltaren 46:11 där Gud just påminner om hur viktig det är att våga bli stilla, att uppmärksamma just vad som händer när jag pausar.

Min utmaning till dig i den säsong som du befinner dig i just nu är att faktiskt våga pausa. Jag tror att vi alla kan det faktiskt, sedan så pausar vi olika. Det kan handla om att du lägger ifrån dig mobilen en timma eller att du åker på retreat en vecka. Våra liv ser olika ut och hur just du pausar är oviktigt för någon annan. Vad som är viktigt är just det där att våga pausa, att våga säga nej och verkligen mena det. Ibland, att säga nej till något innebär som oftast att du säger ja till dig själv. Och för mig som har Gud i mitt liv så innebär just det pauserna att jag ännu mer får påminna mig om Hans storhet, få påminnas om hur otroligt genomälskad jag är, få vila i Hans närvaro och verkligen låta Hans frid flöda över i mig. Den friden som övergår allt förstånd…den vill jag inte gå miste om för att jag är för upptagen att pausa!

Så vänner, med det vill jag önska dig en fortsatt ljuvlig sommardag där just du är. Ta hand om dig och glöm inte hur grymt bra du är!

Kram Sara 🤗🧸🧃☕️☀️

Publicerad av: eatprayworkout78

Hej! Sara heter jag och är en galet sprallig pigg tjej som älskar livet. Min största passion är Jesus och min näst största är löpning. Min blogg kommer ha fokus på att ande, kropp och själ ska må bra! Jag kommer att dela från mitt liv, vad Gud gör, vad Han vill göra och hur mycket Han älskar oss! 🙏 En bonus kommer även att vara olika träningsinslag 😅🏃‍♀️🚴‍♀️🚶‍♂️🏊‍♀️ Kom och följ mig så kommer det mer eller maila mig gärna eller skriv en kommentar om det är något du funderar över. sara.koitrand@gmail.com Bless 😘

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s