Komma samman

God förmiddag vänner!

En sådan där go ledig dag där du får vakna av dig själv, ligga och småsnooza en stund innan du kliver upp. Sätta på kaffet. Strosa omkring i dina mjukisar. Läsa. Och ja, allmänt mysa och njuta av vila.

Just idag läser jag i min bibel från Joels bok. Joel, en av profeterna från ungefär 700 talet. Man vet väl inte riktigt helt säkert vilken tidsperiod, men det är lite oviktigt i sammanhanget. En profet är en gudsman, en som hör lite extra vad Gud säger, även om vi alla på ett eller annat sätt kan höra Guds röst så har profeten den där extra kallelsen. Profeten är alltså någon som du lyssnar lite extra till men med naturligtvis en urskiljning i vad som sägs, som alltid när någon vill påstå något.

Just idag läser jag om hur fastan pålyses och hur man utropar en helig sammankomst. ”Samla folket, helga församlingen, kalla samman de äldste, samla de små barnen…” står det bland annat att läsa om i Joel kapitel 2.

Det finns så många sätt att samlas och vara församling på. Kyrkbyggnaden är bara en av många sätt där vi kan samlas. Jag tror att detta är en tid då det är viktigt för oss kristna att samla oss, att hålla ihop och hålla fokus. Just nu får vi inte samlas i våra kyrkbyggnader men det finns många sätt att samlas och att kalla samman församlingen. Jag tänker bara på Paulus till exempel, en vida berest gudsman, se på alla hans brev som han skrev till sin församling om både uppmuntran och tips på förbättringar att tänka på.

Vem vet hur länge kyrkbyggnaden kommer stå tom? Ja, ingen vet egentligen…kanske det är vårt nya nu. Vill jag att evangeliet ska få komma ut? Vill jag att den som inte än vet hur enormt ovillkorligt genomälskad den är ska få veta det? Vill jag ha en församling där vi lär känna varandra även om vi rent fysiskt inte får komma samman?

Visst längtar jag efter att få komma samman rent fysiskt men till det är möjligt så behöver vi hålla samman från våra olika håll, från den kammare vi befinner oss i. Kanske med ett brev, ett telefonsamtal, ett zoommöte, en filmsnutt. Ja, fantasin för vad som kan göras är oändlig…bara du sätter gränserna. Hur vill du att den framtida kristna församlingen ska se ut? Vad gör du för att den ska bli så?

Tacksam för den nu ankommande våren som börjat lysa över oss. Njut idag av en go promenad, med dig själv eller någon du har i din närhet.

Med hopp om att du får en riktigt fin dag och vecka. Ta hand om dig.

Kram Sara 🤗🙏

#tacksam #brevtillförsamlingen #tillsammans #vår2021 #höragudsröst #marathonsara

Publicerad av: eatprayworkout78

Hej! Sara heter jag och är en galet sprallig pigg tjej som älskar livet. Min största passion är Jesus och min näst största är löpning. Min blogg kommer ha fokus på att ande, kropp och själ ska må bra! Jag kommer att dela från mitt liv, vad Gud gör, vad Han vill göra och hur mycket Han älskar oss! 🙏 En bonus kommer även att vara olika träningsinslag 😅🏃‍♀️🚴‍♀️🚶‍♂️🏊‍♀️ Kom och följ mig så kommer det mer eller maila mig gärna eller skriv en kommentar om det är något du funderar över. sara.koitrand@gmail.com Bless 😘

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s