Psaltaren 23

Godmorgon vänner!

En ny dag vaknar och jag med den. Utanför fönstret har frosten gjort sitt inträde. Välkommen hösten. Hösten som faktiskt är en av min favoriter. Med just den där klara luften och den där rinnande näsan när du är ute och springer. Men den största anledningen är nog just den där kravlösheten som hösten kommer med. Du vet, sätt dig i soffan med en god kopp te och tända ljus och lös världsproblemen med en god vän.

När jag vaknar idag så påminns jag av en av mina favorit psalmer. Psaltaren är en bok i bibeln där du hittar allt från uppmuntran till tröst. En bok jag både gärna och ofta läser. Skulle nog nästan säga att psaltaren 23 är en jag kan utantill, kanske inte varje ord men dess betydelse.

”Herren ÄR min herde”. Lägg märke till vilket presens psalmisten använder. Han använde inte ”var” och inte heller ”ska bli” utan han använder ”är”. Här och nu, just idag är Han närvarande i våra liv i precis allt som vi går igenom. Precis som Jesus själv säger i Johannesevangeliet 10:11 ”Jag är den gode herden. Den gode herden som lägger ner sitt liv för sina får”.

Låter jag Jesus vara, inte bara min frälsare, utan även min herde? Han längtar så mycket efter att ge av den frid som inte världen kan ge.

”Han för mig till vatten där jag finner ro”. Jesus är min styrka, Han tröstar i det jag behöver tröst, Han helar mina sår. Han ger liv. Han ger frid. Han längtar, varje dag och varje stund att komma ännu närmre oss. Få dela våra liv…med allt vad det innebär. Vill du dela livet med Honom? Jag kan verkligen lova att det är det bästa livet du kan tänka dig. Kanske det inte förändrar dina omständigheter men det förändrar dig…att bli den du är skapad att vara. Älskad av den Högste!

Ha nu en riktigt härligt välsignad höstdag med det som ligger framför just idag.

Kram Sara 🙏🤗❤️

#tacksam #minresa #marathonsara #fokusblicken #jesusgirl #psalm23 #dengodeherden #startardagen

Publicerad av: eatprayworkout78

Hej! Sara heter jag och är en galet sprallig pigg tjej som älskar livet. Min största passion är Jesus och min näst största är löpning. Min blogg kommer ha fokus på att ande, kropp och själ ska må bra! Jag kommer att dela från mitt liv, vad Gud gör, vad Han vill göra och hur mycket Han älskar oss! 🙏 En bonus kommer även att vara olika träningsinslag 😅🏃‍♀️🚴‍♀️🚶‍♂️🏊‍♀️ Kom och följ mig så kommer det mer eller maila mig gärna eller skriv en kommentar om det är något du funderar över. sara.koitrand@gmail.com Bless 😘

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s