Ansvar

Gokväll vänner!

Har en sån där skön lördagkväll hemma vid mitt köksbord, gillar den här tiden vi går in i nu där kvällsmörkret dyker upp och stearinljuset på bordet liksom är ett faktum. Var tidigare idag ute vid havet med en god vän och vi liksom bara njöt av livet tillsammans där för en stund. Gillar vänner som utmanar mitt tankesätt, ja du vet som får mig att hålla fokus i mina tankar, drömmar och äventyr så att det inte ska handla om mig utan fokus är på Han som är större och älskar oss så mycket mer än vad vi någonsin kan föreställa oss. Gillar vänskap som just stretchar mig utanför min bekvämlighet, som får mig att längta ännu mer efter att vad Gud vill göra i mitt liv, i ditt liv ja i våra liv.

Något som följt med mig de senaste dagarna, ja kanske även veckor, är det där med ansvar. Vems är ansvaret? Vår värld, vårt samhälle, den stad vi bor i mår inte bra. Vi läser i stort sätt varje dag om hungersnöd, krig, flyktingpolitik. Vi ser tiggarna utanför den lokala ica affären och så sätter vi oss i soffan och myser och pratar om allting som våra politiker och våra olika ledare gör och inte gör och som dom borde göra. Det finns massor som våra ledare inte gör men ta ett tag och faktiskt se på det dom gör och sen vad gör vi själva. Stannar vi en stund vid den där alkisen som sitter i smutsiga kläder på bussterminalen och bara snackar en stund, går vi kanske ett par extra steg för att köpa kaffe och fralla åt den där tiggaren som alltid sitter på samma ställe. Stannar jag för en av de minsta? Det kunde varit jag!

Något jag lärt mig, och fortsätter lära mig, är att först se på mig själv. Vad är mitt ansvar för att den plats jag bor på inte mår bra? Jag behöver ta MITT ansvar och inte skylla ifrån mig och bara lägga upp fötterna på bordet med en god kaffe i handen och se på. Jag behöver göra, och stanna för just den personen som jag möter just där jag är idag. Möt blicken och se din nästa. Hur det ser ut för dig kan jag inte säga, kanske ser det ut som mina exempel och du får gärna inspireras av dessa men låt det inte bli ett krav. Hitta ditt sätt att göra den plats du är på till en bättre plats. Dela gärna dina tankar om hur du möter den du ser.

Delar två bilder från dagens tur till havet, där livets olika kontraster får mötas oavsett vad vi bär på så får vi formas, utmanas och bara vara för en stund. I tystnad, i prat, och Gud som liksom är kärnan av mötet är precis där Han ska vara – med i varje del!

Välsignelse över dig önskar jag där du för drömma ljuva drömmar och bara marineras av Guds goda. Ta hand om dig och glöm inte hur enormt genomälskad du är!

Kram Sara ❤️ 👊

#tacksam #mittliv #genomälskad #jesusgirl #ansvar #fokus #vännerärbragrejer #havet #skärgårdstös

Publicerad av: eatprayworkout78

Hej! Sara heter jag och är en galet sprallig pigg tjej som älskar livet. Min största passion är Jesus och min näst största är löpning. Min blogg kommer ha fokus på att ande, kropp och själ ska må bra! Jag kommer att dela från mitt liv, vad Gud gör, vad Han vill göra och hur mycket Han älskar oss! 🙏 En bonus kommer även att vara olika träningsinslag 😅🏃‍♀️🚴‍♀️🚶‍♂️🏊‍♀️ Kom och följ mig så kommer det mer eller maila mig gärna eller skriv en kommentar om det är något du funderar över. sara.koitrand@gmail.com Bless 😘

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s