En dag på Hönö

God förmiddag vänner!

Sitter vid mitt köksbord såhär dagen efter, dagen efter jag fått förmånen att lyssna till, och prata med förebilder som delar samma passion som jag. Ja, du vet passionen för Gud och Israel, lycka är när dessa två liksom kombineras. Gårdagen tog mig ut till den vackraste skärgården, jo jag tycker faktiskt att norra skärgården är den vackraste. En dag vid hamnen i Hönö för att lovsånga Gud tillsammans och välsigna Israel.

Idag lättar denna båt ankar med sitt mål Israel. Varför Israel, var en av frågorna som Lukas Berggren ställde till Stefan Abrahamsson, initiativtagare till denna segling. Israel, som är det enda av Mellanösterns länder som är en demokrati och därmed också med en trygghet kunna segla in med en båt där det står ”sailing for Jesus” på. Ett av syftena med just den här resan är för att stödja och hjälpa förföljda kristna minoriteter i Mellanöstern. Kan just inte tänka mig en bättre målgång en just Israel. Min förhoppning är att Sverige ska få upp ögonen för det som sker just med kristna runt i världen men även få upp ögonen för hur orättvis vi behandlar landet Israel. Du vet ibland skäms jag liksom för oss här i Sverige, ja till exempel när vi som enda EU-land röstar för den resolution som inte erkänner Jerusalem som Israels huvudstad och detta tillsammans med andra länder som vill se Israel helt utrotad från kartan tillsammans med alla judar.

Israel är för människor, inte emot. Israel välsignar precis som de själva har blivit välsignade. Det är även besättningen på Elida, deras vilja är att välsigna både Israel men även andra som de kommer att möta på deras segling.

Bön, något av det det största som finns. Att sluta upp i bön, för världen, för vårt uppdrag och för varandra ja det förenar. Det är där vi har vår styrka. Extra tacksamhet just den här dagen var att även få se en av ”mina” präster stå där och välsigna innan teamet ger sig iväg. Tacksam för den välsignelse som du ger Gud på detta sätt.

Ja, du vet jag är ju ingen seglare. Har ju knappt ens varit på en segelbåt. Men när tillfället ges så går jag upp och ställer mig där i fören och blickar ut mot horisonten och just där väcks en ny längtan. Kanske inte för segling, vem vet, men längtan att nå ut till horisonten. Vad det innebär, ja det får Gud visa. Det är så spännande när Gud visar på nya äventyr, Han börjar ofta just med att den där lilla längtan väcks just för att Han vill se vad vi gör med det. Gud, visa mig vad den här längtan betyder!

För övrigt så den här bilden togs av en kvinna som jag helt spontant fick ett sånt där gott möte med. Vi hade inte träffats innan men du vet de där mötena som liksom inte sker av en slump, ja just ett sånt möte tror jag det här var. Gillar mina olika möten som Gud tar mig med på.

Två förebilder, från vänster Lukas Berggren – chefsredaktör på tidningen Världen idag och Stefan Abrahamsson – initiativtagare till denna segling. Höra om deras passion och längtan, wow det inspirerar mig att följa min egen längtan och stå upp för den passion som Gud lagt på mitt hjärta. Tacksam för att jag har så många olika förebilder som jag får inspireras av. Vem inspireras du av, vad gör att du håller fokus att följa din passion?

Gud är god, ja Han är alltid god. Genom allt och alla omständighet så är Han god. Guds godhet förändras inte oavsett vilka omständigheter vi går igenom. Det är en enorm styrka att ha sitt ankare i det. Vem ankrar du i när det blåser i ditt liv?

Vår vackra flagga med det guldgula korset som vajar i vinden längs kustremsan i norra skärgården denna dag. Korset, det som ger mig hopp. Hopp om en värld i fred, hopp om liv i frid. Jag slutar aldrig att be, min blick är ständigt på Han som ger hopp. Hur kan jag ge hopp i de situationer jag befinner mig i? Jag tar rygg på de vänner som gott före, jag inspireras av deras passion, jag för passionen vidare. Jag vet att det kommer att kosta men jag vet att det kommer också att vara värt det. Vågar du följa din passsion, oavsett vad det kostar? Dela gärna dina tankar.

Elida kommer att segla in utanför Tel Aviv i början av oktober. Ha gärna deras resa med i dina böner och tankar. Be om beskydd och frimodighet. Känner du att du vill stötta lite extra så tas allt bidrag tacksamt emot, gå in på elida.se för mer information om att ge.

Jag vill avsluta med ett ord från 2 Kungaboken 18:6-7 ”han höll sig till Herren och vek inte av från honom utan höll de bud som Herren hade givit Mose. Herren var med honom, så att han hade framgång i allt han företog sig”.

En stor förmån och styrka är det att gå varje steg med Gud, nej det är inte alltid lätt men det kommer alltid att vara värt det. Jag skulle inte vilja ta ett steg utan Gud vid min sida. Men om jag inte alltid känner Honom vid min sida då? Ja, det är ett annat blogginlägg men jag kan hinta att när Han inte går vid din sida så är Han bakom dig, vänd dig om så får du se.

Välsignelse över dig och din dag med det du tar dig för just denna söndag. Du är värdefull och så enormt genomälskad!

Kram Sara ❤️🙏

#tacksam #mittliv #genomälskad #israelimitthjärta #korset #jesusgirl #gudsgodhetkanaldrigöverdrivas #stolt #fokus #passion #förebild #inspiration

Publicerad av: eatprayworkout78

Hej! Sara heter jag och är en galet sprallig pigg tjej som älskar livet. Min största passion är Jesus och min näst största är löpning. Min blogg kommer ha fokus på att ande, kropp och själ ska må bra! Jag kommer att dela från mitt liv, vad Gud gör, vad Han vill göra och hur mycket Han älskar oss! 🙏 En bonus kommer även att vara olika träningsinslag 😅🏃‍♀️🚴‍♀️🚶‍♂️🏊‍♀️ Kom och följ mig så kommer det mer eller maila mig gärna eller skriv en kommentar om det är något du funderar över. sara.koitrand@gmail.com Bless 😘

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s