Glädje – Joy

God morgon vänner!

Jag gillar liksom mina dagliga påminnelser, i smått och stort. Min påminnelse idag var om något som är bland det bästa jag vet, kanske kan du gissa, precis det handlar om glädje.

Jag är som oftast en väldigt glad tjej, dels för att jag har mycket att vara glad för i världens ögon mätt. Jag bor i ett bra land där jag fått bra förutsättningar från start, jag har både fin familj och fina vänner som välsignar mig rikligt, jag har ett jobb som jag verkligen gillar. Jag skulle kunna räkna upp fler saker och säkert så är det fler i landet som har precis detta men kanske ändå känner inte känner glädje just för att den glädjen är beroende av våra omständigheter, omständigheter som kan, och oftast, förändras. Det ger liksom som en sån där lite falsk trygghet.

Den glädje som jag har, har jag i Gud. Hurdå? undrar du säkert. I Psaltaren 16:11 står det såhär ”inför ditt ansikte mättas jag av glädje”. Gud är densamma igår, idag och i för alltid. Det löfte Han ger, håller Han, kanske inte alltid i den tid som vi vill men Guds timing är så mycket bättre än vår. När våra omständigheter förändras så är Gud trofast och står med oss i det, Han kanske inte alltid griper in men Han lämnar oss aldrig.

Hur gör jag då för att få den glädje som Gud vill ge? Jo, jag spenderar tid med Honom. Ett ord jag gillar är ”marineras” för det beskriver lite av hur jag får det som Gud vill ge, jag låter mig marineras av Hans goda. Jag tar mig tid att vara i Hans närvaro, läser Hans ord, ja liksom bara är i Hans ord. Att vara i Guds närvaro är det bästa som finns, den bästa plats att vara på för där handlar det bara om Gud och mig och vår relation.

Hur gör jag? Det har inte alltid vart en självklarhet men precis som mycket annat som jag vill bli bra på så får jag öva, jag inspireras av vänner som har den relationen och för mig började det med att falla på knä hemma på vardagsrumsgolvet i min ensamhet och bara satt där tyst. Det var ett sätt för mig att uppmärksamma Guds närvaro, ja att känna igen Hans röst. Nu känner jag Hans röst där jag är men ändå så är stunderna på vardagsrumsgolvet några av de bästa på hela dagen, när det verkligen bara är jag och min Pappa Gud. Där mättas jag av Hans glädje, jag fylls på och påminns av den glädje som Han varje stund vill ge i överflöd.

Alltså glädje, jag skulle nog kunna skriva en hel bok om detta men för nu väljer jag att avsluta med två bilder av det som ger mig glädje. Glädje över att vara så enormt vackert skapad och att få starta min dag med att sitta tillsammans med Gud och vara i Hans ord och påminnas att glädjen inte är beroende av mina omständigheter.

Vad ger dig glädje? Vill du ha den glädje som Gud vill ge dig? Kanske det kan vara lite obekvämt i början men ge dig till tåls och var uthållig. Gud längtar så mycket efter att få ge mer av sitt goda till oss. Vågar du?

Vill önska dig en ljuvligt välsignad dag med himmelsk glädje i det som ligger framför dig just idag. Du är så enormt genomälskad, glöm inte det!

Kram Sara ❤️👊

Nehemja 8:10 ”glädje i Herren är er starkhet”

#tacksam #glädje #joy #jesusgirl #gudsgodavälsignelser #genomälskad #mittliv

Publicerad av: eatprayworkout78

Hej! Sara heter jag och är en galet sprallig pigg tjej som älskar livet. Min största passion är Jesus och min näst största är löpning. Min blogg kommer ha fokus på att ande, kropp och själ ska må bra! Jag kommer att dela från mitt liv, vad Gud gör, vad Han vill göra och hur mycket Han älskar oss! 🙏 En bonus kommer även att vara olika träningsinslag 😅🏃‍♀️🚴‍♀️🚶‍♂️🏊‍♀️ Kom och följ mig så kommer det mer eller maila mig gärna eller skriv en kommentar om det är något du funderar över. sara.koitrand@gmail.com Bless 😘

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s