Frågor

Gomiddag vänner!

Nattjobbets charm är hur jag liksom mellan nätter får sådär ljuvligt sköna dagar hemma. Ja, när jag är mellan nätter så blir det inte att jag tar mig för så mycket, jag stannar liksom upp och bara är. Jag är därhemma och vilar i vilan att bara få fyllas på, få ny kraft och justera linsen ännu lite till för att se ännu lite tydligare vilka steg jag ska ta. Som du vet så älskar ju jag Guds ord och bara få vara där, försöka hitta mer av Hans röst och den ledning Han vill ge. Idag i min bibelläsning så fastnade mitt fokus i ett ord från Lukasevangeliet, gillar hur liksom en vers får ta mitt fokus och tala in i mitt liv just idag. Häng med så får du reda på vilken vers det var.

Jesus, ja precis som jag, gillar att vara med sin Pappa Gud. Ibland så man liksom helt glömmer bort den övriga världen, för Jesus var det det mest naturliga som fanns och jag får närma mig i att det blir det mest naturliga även i mitt liv. Tempelplatsen i Jerusalem är det ställe där Jesus ofta var, redan som barn. Ibland även till sina föräldrars oro då han, precis som barn gör ibland, glömmer att tala om var de är för att man tror att det liksom är självklart vart man är.

Lukas 2:46 -”efter tre dagar fann de honom i templet, där han satt mitt ibland lärarna och lyssnade på dem och FRÅGADE dem.” Anledningen till att jag highlightade ordet frågade är för att det är där jag vill fokusera just idag. Jag gillar när jag hittar likheter mellan mig och Jesus, och just det här stället är en av de likheterna.

Jag har nog alltid varit en person som gillar att ställa frågor, fråga bara mina föräldrar ;), ja kanske har det även ökat med åren. Skulle du vara med mig i mer än 5 minuter så skulle du förmodligen få någon slags fråga, kanske en fråga jag redan har svaret på för det är inte det viktiga, utan det faktum att jag gillar att höra just DITT svar. Jag gillar att lära från olika människor. Kanske, eller förmodligen, så håller jag inte med om alla svaren och det är inte heller viktigt utan det viktiga är att få höra vart just du har ditt fokus. Vad är på ditt hjärta.

För att komma tillbaks till Jesus igen, Han hade som vana att dagligen ställa frågor. Om vi skulle ha mött Honom personligen så tror jag att Han troligen skulle ha frågat oss något mer än att berätta något för att rätt fråga i rätt tid har stor kraft. Jesu frågor formar oss och Han lär känna oss inifrån och utifrån och därifrån vi är i livet. För att ta några exempel på frågor jag ibland kan ställa: ”vad kan jag göra för dig? vad är du rädd för? vad är dina styrkor/svagheter? vad är livet för dig? hur sätter du dig på bussen?

Rätt fråga i rätt tid har har stor makt, det kan till och med förändra någons liv och den riktning livet är på väg i. Jag tror vi behöver bli bättre på att våga fråga, dels varandra med även fråga Gud mer. Såklart att alla svar inte är bekväma och jag har förmodligen inte svar på allt heller men det jag ställer mig på i varje stund är att Gud är såå god! Hans godhet övervinner alla omständigheter. Ja, oavsett vilket svar eller om jag kan göra något åt svaret så vet jag att Gud har en plan med just DIN fråga men om den aldrig ställs, visst vet Han om den, men Han vill inte inkräkta. Han vill vara en del av våra liv, Han vill att vi ska bjuda in Honom. Han vill ha en relation med just DIG och MIG! Vill du ha en relation med Honom?

Vill önska dig en fortsatt välsignad eftermiddag och glöm inte hur grymt bra du är. Vilken fråga ställer du till någon idag?

Kram Sara

PS: Nu blir det att snöra på sig löpardojjorna för en liten skön, men förmodligen väldigt kalla runda innan jobb väntar om ett par timmar!

Publicerad av: eatprayworkout78

Hej! Sara heter jag och är en galet sprallig pigg tjej som älskar livet. Min största passion är Jesus och min näst största är löpning. Min blogg kommer ha fokus på att ande, kropp och själ ska må bra! Jag kommer att dela från mitt liv, vad Gud gör, vad Han vill göra och hur mycket Han älskar oss! 🙏 En bonus kommer även att vara olika träningsinslag 😅🏃‍♀️🚴‍♀️🚶‍♂️🏊‍♀️ Kom och följ mig så kommer det mer eller maila mig gärna eller skriv en kommentar om det är något du funderar över. sara.koitrand@gmail.com Bless 😘

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s