Hopp

God morgon vänner!

Min första känsla när jag vaknade idag var en sån där ugh känsla, nä nu räcker det med snö. Jag försöker som oftast att inte stanna kvar i dessa känslor utan istället se vad Gud vill säga inför denna dagen. Det jag tror Han vill påminna mig, och dig, om idag är vårt hopp. Följ med i mina tankar så ska du få se!

Wikipedia förklarar hoppet såhär ”en längtan efter något och att en gång få ta emot det.” Wow, alltså ibland så är ju även ordlistan med på banan.

I bibeln står det mycket om hopp just för att det är en av de saker som vi som kristna har i uppdrag att ge vidare. Jag vill ge dig ett ställe från Hebreerbrevet 11:1 ”tron är en övertygelse om det man hoppas, en visshet om det man inte ser.”

Jag gillar att få ge vidare det hopp jag har fått genom Jesus. Hopp om frid i en värld som gråter, hopp om försoning där det brustit, hopp om liv där livet tagit slut. Att ge hopp handlar inte om att komma med någon överpositivitet, det blir bara tokigt. Att ge hopp handlar om att mötas, mitt i livet, mitt i det som gör ont. Ibland möts vi med ord och ibland får liksom tysnaden tala. Ibland blir mötet en blick och ibland en serverad kopp kaffe med mjölk. Vi får vara där, tillsammans.

Världen vill gärna ta ifrån oss hoppet på olika sätt så det är därför jag varje dag startar min dag med Han som är hopp, jag umgås med Jesus just så att jag i de stunder då livet blir tufft kommer ihåg de löften och den kallelse som är för just mitt liv. Bibeln är det bästa vapen jag har, det finns liksom inget som rår på det när jag lärt mig använda den på rätt sätt.

Vem kan du ge vidare hopp till idag?

Bjuder här på en bild från uteplatsen idag. Visst finns det hopp. Hopp om vår, ja ibland så får jag bara längta lite till!

Vill önska dig en härligt välsignad dag och glöm inte hur grymt bra du är! Ta hand om dig!

Kram 💞👊

#tacksam #mittliv #jesusgirl #hopp

Publicerad av: eatprayworkout78

Hej! Sara heter jag och är en galet sprallig pigg tjej som älskar livet. Min största passion är Jesus och min näst största är löpning. Min blogg kommer ha fokus på att ande, kropp och själ ska må bra! Jag kommer att dela från mitt liv, vad Gud gör, vad Han vill göra och hur mycket Han älskar oss! 🙏 En bonus kommer även att vara olika träningsinslag 😅🏃‍♀️🚴‍♀️🚶‍♂️🏊‍♀️ Kom och följ mig så kommer det mer eller maila mig gärna eller skriv en kommentar om det är något du funderar över. sara.koitrand@gmail.com Bless 😘

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s