Fastlagsbulle

Gokväll vänner!

Hoppas ni haft en fin dag därute. Min dag har varit sådär härligt go som en ledig dag kan vara, innehållandes lite av varje av det goda och nu till sist ikväll bara få avrunda och på något vis göra som ett bokslut även av denna dag.

Något som gjorde mig lite extra lycklig just idag är att det äntligen börjar att bli lite plusgrader och snöhalkan börjar försvinna. Det andra som fick mitt hjärta att slå det där extra slaget var när jag kom att tänka på att fastan börjar ju imorn. Som den ordnörd jag är så vill jag ju ge dig den korrekta förklaringen av detta ord. Såhär står det i en förklaring som kom upp när jag googlade på ordet. ”Att fasta är att avstå från något för att vinna något annat”. Wow, hur häftigt är inte det. Förstod liksom varför jag gillar fastan så mycket. Fastan för mig handlar, precis som förklaringen, att jag avstår från något. Avstå från något i min vardag som liksom har kommit att bli ett beroende, ja som tar av min tid just lite för mycket. Som tar av min tid från att komma närmre Gud.

För mig handlar det inte om att fasta från mat, men kanske är det just vad du ska fasta från just för att liksom rena kroppen. Fastan för mig handlar om att uppmärksamma hur mycket gott jag har i mitt liv, ja vilket överflöd jag har. Att hitta ännu ett steg i att vara tacksam och liksom stanna upp där, mitt i livet och bara se det.

Det finns så mycket varje dag som vi har gjort oss beroende av, många saker som är goda vanor. Men det finns också de saker som är lite av dåliga vanor. Det är just det som jag tänker är bra att fasta från. Visst kanske det är lite tufft i början men det är ju där bönen kommer in. Be Gud om hjälp, jag lover Han längtar efter att få hjälpa dig komma ur dina dåliga vanor och hitta nya goda. Han längtar efter att vi ska närma oss Honom ännu lite mer.

En av sakerna jag kommer fasta från denna period av fasta fram till påsk är sötsaker, kanske får vi se om jag fortsätter även efter påsk för du vet när en god vana kommer in i livet, varför släppa den. Jag kommer att avstå från sötsaker, alltifrån kakor, godis, chips ja du vet sådant som liksom bara är onyttigt. Jag har en ful ovana att liksom unna mig lite för mycket av just sådana saker, bara för att jag kan. Jag mår inte bra av det, min kropp mår inte bra av det så nu räcker det. Jag har ju mitt första marathon att ta mig an detta året och då går det ju inte att ha dessa osunda vanor, det kommer inte min kropp att orka. Ibland behöver jag den där extra pushen för att något ska hända och den här gången blev det fastans början och mitt marathon som fick hjälpa mig. Tack och lov för alla mina små påminnelser i min vardag.

Vad väljer du att fasta från? Kanske du behöver fasta från din telefon, att ständigt vara uppkopplad. Kanske tv:n tar för mycket tid eller att du lägger dina pengar på fel saker. Kanske du behöver fasta från negativitet, ja du vet inte säga något negativt i 40 dagar, wow jag tror vi alla behöver den fastan. Låt inte det stanna vid 40 dagar, låt det bli en 365 dagars fasta. Jag tror det ibland är viktigt att stanna upp i livet och ta sig en funderare på vad vi håller på med. Ja, du vet det där med var vi har vårt fokus. Var får jag min kraft ifrån, den där kraften som håller hur hård än vinden är. Min bön är att vi tillsammans ska kunnna hitta dessa goda vanor som får oss att bli den bästa versionen av oss själva.

Bjuder här på en bild av en fastlagsbulle. Hetvägg på fettisdagen, det enda rätta! Låt fastan börja!

Hoppas detta inlägg fått dig att tänka till lite kring vad du vill fasta från. Dela gärna dina tankar och om du vill ha hjälp med att be.

Vill önska dig en fortsatt fridfull och välsignad kväll som snart går över i natt. Ta hand om dig och glöm inte hur grymt bra just DU är!

Kram Sara 💞👊

Publicerad av: eatprayworkout78

Hej! Sara heter jag och är en galet sprallig pigg tjej som älskar livet. Min största passion är Jesus och min näst största är löpning. Min blogg kommer ha fokus på att ande, kropp och själ ska må bra! Jag kommer att dela från mitt liv, vad Gud gör, vad Han vill göra och hur mycket Han älskar oss! 🙏 En bonus kommer även att vara olika träningsinslag 😅🏃‍♀️🚴‍♀️🚶‍♂️🏊‍♀️ Kom och följ mig så kommer det mer eller maila mig gärna eller skriv en kommentar om det är något du funderar över. sara.koitrand@gmail.com Bless 😘

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s