Hunger

Gokväll vänner! Alltså wow vilken sensommar vi helt plötsligt fick med den där kalla morgonen och som idag helt ljuvligt varma dagen. När jag nu satt och stillade mig vid mitt köksbord, efter ett härligt crossfitpass, så kunde jag inte hjälpa att känna mig hungrig vilket är naturligt och så av en händelse så flög mina tankar iväg och började fundera kring order hunger. Följ med mig i mina tankar som jag nu tänkte jag skulle dela med dig och se vad det gör med dig en helt vanlig onsdagkväll som denna.

Amos 8:11 ”se, dagar skall komma, säger Herren då jag skall sända hunger i landet, inte en hunger efter bröd, inte en törst efter vatten utan efter att höra Herrens ord”

Jag tror att tiden är inne då vi som kristna verkligen behöver inse djupet att få en djupare hunger och törst efter Guds ord, ja att djupare vilja söka hans vilja för våra liv för den stad och de sammanhang som vi befinner oss i. Vi behöver lära oss än mer att stå fasta i Guds ord, att verkligen lita på att hans löften är sanna och att det håller i både med och motvind. Gud kommer alltid att stå på vår sida, vi behöver stå upp och säga att vi står på Guds sida ja att vi är hans röst i den här världen. Det kommer garanterat inte att vara lätt, det kan vi redan märka av i båda media och i samhället för övrigt. Det är inte poppis helt enkelt att vara kristen idag. Det kommer att kosta men det kommer också att vara värt priset – alla gånger att det kommer.

Josua 1:6 ”var stark och frimodig”. Jag söker att allid hålla fast vid Guds undervisning, att få den där brinnade passionen som bara Gud kan tända i mig. Jag bara älskar att få mer av Guds passion och samtidigt få vara med vänner som har mer passion som jag får ta del av och inspireras att komma ännu närmre, ja att bli så helt hängiven och brinnande för Jesus – det behöver vara mitt nummer 1 och ja vårt nummer 1 som kristna.

Hebreerbrevet 10:35 ”kasta därför inte bort er frimodighet, som ger stor lön. Ni behöver uthållighet för att göra Guds vilja och att få vad Han har lovat”.

Är jag beredd att betala priset? Det är vad jag behöver göra till min dagliga bön – ”Gud, gör mig redo, här är jag använd mig”. Det är ingen lätt bön, det är en bön som förpliktigar, det är ingen bön som jag ber rent slentrianmässigt en gång utan jag behöver be den varje dag ja och även be Gud om hjälp att följa den bönen. Det är en bön som jag inte kan vara utan, jag har helt enkelt inte råd att inte be den, jag är för hungrig för att inte be den.

Men är jag alltid så fridmodig att jag kan be just en sådan bön? Nej, verkligen inte, inte i mig själv men det är där min tid med Gud kommer in, men ensamma tid där det bara är jag och Han, där jag får vara i Hans ord och inspireras och Gud får tala nytt liv in i mig, Han får tala frimodighet och styrka på nytt över mig. Ja, jag är med Gud i min vardag och låter Honom leda.

Jag söker även goda ledare och undervisning som får inspirera och leda mig ett steg till. Jag tackar och lovsjunger Gud i livets alla omständigheter, även när det blåser motvind.

Jag, och vi som kristna, har ansvar för det som Gud ger oss, vare sig det är lite eller mycket. Han ger aldrig mer än vad Han ser att vi klarar av men Han gillar även att utmana oss. Det vi behöver göra är att förvalta det Gud ger. Gud är sååå god i allt Han gör, Han vill ju bara det bästa för oss – ja sina barn. Tänk om vi bara kunde förstå det ännu mer och ja bara söka Honom i allt vi gör. Det är en utmaning men det får mig att längta och att hungra, jag liksom nöjer mig inte för jag vet att Gud har så mycket mer för mig om jag bara vågar lita fullt ut på hans fulla godhet och omsorg. Lite läskigt ibland men jag övar varje dag och det är ju det som är det ljuvliga att bara få öva på att komma närmre, ja lite djupare…

Ja, det var mina tankar för idag. Vet inte om du hängde med i mina tankebanor men skriva gärna en rad om du funderar över något jag skrivit. Ha nu en fortsatt skön sensommarkväll och så småningom en god natt och glöm inte hur grymt bra du är.

Kram Sara 😉

Publicerad av: eatprayworkout78

Hej! Sara heter jag och är en galet sprallig pigg tjej som älskar livet. Min största passion är Jesus och min näst största är löpning. Min blogg kommer ha fokus på att ande, kropp och själ ska må bra! Jag kommer att dela från mitt liv, vad Gud gör, vad Han vill göra och hur mycket Han älskar oss! 🙏 En bonus kommer även att vara olika träningsinslag 😅🏃‍♀️🚴‍♀️🚶‍♂️🏊‍♀️ Kom och följ mig så kommer det mer eller maila mig gärna eller skriv en kommentar om det är något du funderar över. sara.koitrand@gmail.com Bless 😘

2 kommentarer

2 reaktioner på ”Hunger”

  1. Å jag håller med dig Sara! Och tackar Gud för att jag fått lära känna dig som en syster i Kristus och dela församlingsgemenskap med dig! Du är en välsignelse!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s