Glädje

Alltså någon gång ska jag kanske räkna alla gånger som ordet glädje nämns i bibeln…eller inte. Haha 😂

Godmorgon vänner!

Jo, glädje ligger mig varmt om hjärtat. Jag tror jag kanske av naturen är rätt glad och har lätt till skratt. Därför tror jag också att det ofta missuppfattas vad glädje är. Glädje är så mycket mer än bara att ha lätt till skratt, det är en del, men den där djupa glädjen den ligger mer djupt rotad än så och kommer inte naturligt. Den glädjen krävs att jag jobbar på, tror kanske inte jag är helt färdig än men har ändå kommit en bit på vägen.

Vet ej hur många gånger ordet glädje nämns i bibeln men i min bibels uppslagsdel har jag en del som just handlar om glädje. Jag tror att när Gud verkligen är angelägen om något ja då nämner Han det inte bara en gång utan då fortsätter Han tills vi fattar. Gillar den sortens uthållighet. Kanske lite påfrestande ibland men något som är värt att kämpa för det får ibland vara lite jobbigt.

Den där djupa glädjen grundar sig i min identitet, ja du vet när jag vet vem, och vems, jag är ja då har jag ingen anledning att vara någon annan. Det börjar alltid där. En av gångerna som ordet glädje nämns i bibeln är i Psaltaren 16:11 – ”du visar mig livets väg. Jag mättas av GLÄDJE inför ditt ansikte”. Alltså wow, men bara det att starta din dag med dessa ord, mättas av glädje inför ditt ansikte. Den glädjen får mig att möta dagen med fokus, fokus på Han som är mer än de omständigheter som dagen bjuder på. Fokus att det finns hopp trots allt som sker i världen just nu. Fokus på det jag längtar efter även om det just nu tycks vara långt borta. Fokus på att se människor helade och upprättade.

Lyckas jag alltid med mitt fokus? Nej, verkligen inte men det ger mig både tacksamhet och böneämnen. Det ger mig glädje att fortsätta och tacksamheten att just jag får vakna till en ny dag och veta att jag är utvald till att leva – för just en tid som denna!

Bjuder på en bild med hopp från en av mina favvoplatser och som även är en av mina längtor att få vara på igen. Sluta aldrig längta och hoppas på det som ger dig glädje!

Ta hand om dig och ha en superfin dag och glöm inte hur enormt genomälskad du är!

Kram Sara 🤗🙏🏃‍♀️

Publicerad av: eatprayworkout78

Hej! Sara heter jag och är en galet sprallig pigg tjej som älskar livet. Min största passion är Jesus och min näst största är löpning. Min blogg kommer ha fokus på att ande, kropp och själ ska må bra! Jag kommer att dela från mitt liv, vad Gud gör, vad Han vill göra och hur mycket Han älskar oss! 🙏 En bonus kommer även att vara olika träningsinslag 😅🏃‍♀️🚴‍♀️🚶‍♂️🏊‍♀️ Kom och följ mig så kommer det mer eller maila mig gärna eller skriv en kommentar om det är något du funderar över. sara.koitrand@gmail.com Bless 😘

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s