Yom Kippur 🇮🇱

En av alla saker jag gillar med Israel är att när något firas eller minns så är det inte bara en dag utan det pågår i flera dagar, för att just hinna med att försöka förstå och vara i det som sker.

Idag startar Yom Kippur – försoningsdagen. 3 Mosebok 23:28 ”på den dagen ska ni inte utföra något arbete, för det är er försoningsdag då försoning bringas för er inför Herren er Gud.”

Milliontals besöker under denna tid synagogan och ber till Israels Gud om förlåtelse för dom själva och deras nation. Förr i tiden var detta den enda dag på året då högsta prästen gick in i det allra heligaste och offrade för våra synder. Nu när inte längre templet finns så offras det genom bön. ”Vi har syndat, vi har svikit, vi har stulit, vi har talat illa om…” Alltså vilken välsignelse som nation att få göra detta varje år och verkligen få ta ansvar och be om förlåtelse.

Tänk om vi alla kunde göra desamma. Ta en tid och tänk över vad just du vill försonas med. Vad vår nation behöver försonas med och be om förlåtelse för. Det är något vackert över att stilla sig och be om förlåtelse. Tänk om vi som nation kunde ödmjuka oss och göra just det. Ännu en sak jag gillar med Israel är att när dom gör något så gör dom det som folk. Det är inte bara jag som ber om förlåtelse utan det gör vi som folk tillsammans. Wow – tillsammans det är bra grejer.

Bjuder på en glassig bild en solig vårdag från Jerusalem med just synagogan i bakgrunden.

Välsignelse över din kväll där just du är och glöm inte hur enormt genomälskad du är!

Kram Sara 🤗🙏🇮🇱🍯

Publicerad av: eatprayworkout78

Hej! Sara heter jag och är en galet sprallig pigg tjej som älskar livet. Min största passion är Jesus och min näst största är löpning. Min blogg kommer ha fokus på att ande, kropp och själ ska må bra! Jag kommer att dela från mitt liv, vad Gud gör, vad Han vill göra och hur mycket Han älskar oss! 🙏 En bonus kommer även att vara olika träningsinslag 😅🏃‍♀️🚴‍♀️🚶‍♂️🏊‍♀️ Kom och följ mig så kommer det mer eller maila mig gärna eller skriv en kommentar om det är något du funderar över. sara.koitrand@gmail.com Bless 😘

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s