Heth ח‎

Att vara innesluten av Guds nåd – alltså hur bra är det inte att börja sin dag med den påminnelsen.

Det är augusti och våra rutiner börjar alltmer komma tillbaka i form av skola och arbete. Själv har jag ett par veckors semester till att njuta av. Men för mig betyder augusti att jag, precis som judarna, tar mig an klagovisorna i bibeln. Klagovisorna läser judarna varje år i augusti till minne av både första och andra templets förstöring. Så då klart även jag passar på att liksom påminna mig.

Låt mig ta dig med i Klagovisorna en stund. Har du aldrig läst vill jag faktiskt rekommendera dig att göra det. Det är en bok som är totalt ärlig med vad Israels barn kände, den innehåller i stort sätt bara gnäll om hur de blir bortförda som tvångsarbetare i Babylon och hur Jerusalem låg i ruiner. Templet var bara rykande aska, allt var liksom mörkt och sorgligt.

Judarna hade kunnat låtsas som ingenting och bara lagt locket på men nej, dom klagade, oavbrutet…inför Gud klagade dom.

Klagovisorna lär oss att det är tillåtet att ropa och klaga inför Gud när vi har det jobbigt, det är till och med tillåtet att bli arg på Gud.

Men det som också denna bok lär oss är att det finns hopp mitt där du inte trodde det fanns. Mitt i den mörkaste dal finns en ljuspunkt.

Heth, ח‎, att helt vara innesluten i Guds nåd. I kapitel 3 vers 22 – ”det är Herrens nåd att det inte är ute med oss, den är ny varje morgon, stor är din trofasthet”. Alltså wow – men kan du bli mer innesluten av Pappa Gud än just få Hans nåd runtomkring dig. Alltså det bästa hopp du kan tänka dig.

Så, vänner, var inte rädd för att klaga och gnälla men missa inte heller att det finns hopp även när det är som mörkast. Kanske även du ska ta augusti till att läsa Klagovisorna, vem vet, kanske Gud vill säga något till just Dig?!

Ha en fortsatt fin augustidag där just du är och glöm inte hur enormt genomälskad du är för just den du är!

Kram Sara

Publicerad av: eatprayworkout78

Hej! Sara heter jag och är en galet sprallig pigg tjej som älskar livet. Min största passion är Jesus och min näst största är löpning. Min blogg kommer ha fokus på att ande, kropp och själ ska må bra! Jag kommer att dela från mitt liv, vad Gud gör, vad Han vill göra och hur mycket Han älskar oss! 🙏 En bonus kommer även att vara olika träningsinslag 😅🏃‍♀️🚴‍♀️🚶‍♂️🏊‍♀️ Kom och följ mig så kommer det mer eller maila mig gärna eller skriv en kommentar om det är något du funderar över. sara.koitrand@gmail.com Bless 😘

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s